1:a september var dagen jag dog

1:a september 2013 var dagen jag dog. Det var datumet jag döpte mig, begravde mitt gamla liv och lät ett nytt jag uppstå. Den gamla Petrus dog och något nytt fick liv. Inget beslut har påverkat mitt liv så mycket som det. Den dagen dog min gamla mentalitet, mina gamla uppfattningar av verkligheten, min gamla självbild och min gamla gudsbild. Den sommaren hade jag börjat tro på Jesus på riktigt. Året som följde var präglat av mycket tvivel på om tron på Jesus verkligen var sann; hade jag bara dragits iväg i känslor eller stämde det jag upplevt med verkligheten? Vad vet en 20-åring om livet liksom? Jag började gå på gudstjänster och började även en måndagskvällsbibelskola som hette Evening College. Gud påbörjade en process i att sätta mig fri från saker jag varit slav till tidigare och jag lärde mig att inte följa mina impulser utan hans ord och Ande istället. Jag började bli en verkligt fri människa. Tvivlen lämnade dock inte. 
Det som verkligen skulle ändra mitt liv för evigt var en YouTube-video jag snubblade över under 2014. Videon hette ”Hidden Treasures of the Bible” med Dr. Chuck Missler. Om det inte vore för den videon vet jag inte om jag skulle ha en stark levande tro idag. I den videon fick jag upp mina ögon för Bibeln på ett sätt jag aldrig tidigare haft. Han visade mig undren i Guds ord. Han fick mig att se att Bibeln verkligen är sann, pålitlig och är bevisligen övernaturligt designad. Jag minns hur det kändes som att min tro gick från att flyta lite i luften till att sjunka ner till en bergfast, orubblig grund. Jag började lyssna på Misslers undervisning dagligen och han lärde mig Bibeln. Men mer än så: han gjorde så att jag blev helt förälskad i Bibeln. Han uppmanade varje undervisning till självstudier och att lyssna på flera andra än han själv.
Han gjorde så jag verkligen lärde känna Skrifternas Gud. Och vilken Gud det är. Jesus, som är skriven om på varenda sida i alla 66 böcker Bibeln utgör. Trots att Bibeln är skriven på ett tidsspann över 1400 år och majoriteten av Skrifterna är skrivna innan Jesu födelse talar alltihop om honom. Min önskan och bön är att varje människa skulle få lära känna Jesus sådan han verkligen är. Att bara gå till kyrkan på söndagar kommer aldrig ge dig en levande relation med Gud och det kommer aldrig ge dig en komplett förståelse av vem Gud är. Livet med Gud är så otroligt mycket mer. Om jag bara hade gått till kyrkan på söndagar hade jag nog inte trott på Jesus idag.

Missler tillsammans med många andra var med och bidrog till att jag fick det viktigaste en människa kan få: en övertygad tro på Jesus Kristus. Jag kommer aldrig kunna säga tack nog. Men jag ser det som min skyldighet att föra vidare denna tro. Det som kan förvandla denna brustna värld är tron. Tron förvandlar hjärtan, tron flyttar berg och tron gör att vi kan älska som vi är kallade till att älska.

Sprid Ordet

2016 brann det så otroligt mycket i mitt hjärta; jag måste sprida undren i Guds undervisning. Folk måste få veta hur otrolig Bibeln är. Det ledde till att jag gjorde bibelnsintegritet.com en hemsida som belyser Bibelns övernaturliga design. Än idag händer det att människor skriver till mig och tackar mig för den hemsidan, hur den revolutionerat deras tro, hur den uppmuntrat dem enormt och hjälpt dem i sin vandring med Herren.

Under en bönepromenad 2016 fick jag också till mig tilltalet om ”Sprid Ordet”. Det skulle dock dröja nästan 5 år innan jag upplevde att det var dags för steget att starta Sprid Ordet. Nu är det dock igång. Målet med Sprid Ordet är att styrka din tro, ge tro där det inte finns, men framförallt; Förälska dig i Jesus Kristus, Bibelns Gud. Gå inte runt med tvivel, om du har hål i din tro, lappa igen dem.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.